akoestisch advies

tarieven akoestisch advies op locatieweekdagen:  150 €advies kan geboekt worden om 9u30, om 13u30 of om 16u30weekdagen na 19u30: 190 €
zaterdagvoormiddag om 9u30:  225 € incl. 21% BTW

excl. verplaatsingskosten

incl. beknopt verslag met de voorgestelde opbouwen en materialen
Akoestisch (renovatie)advies.


Bouwakoestiek is complexe materie.


Akoestiek gaat over zowel bouwfysica (de natuurkundige aspecten) als psycho-akoestiek (de subjectieve waarneming van de bewoners). 


Akoestische professionals zoals mezelf investeerden in opleidingen (bloed, zweet en Euro's) en werken elke dag hard om de best mogelijke oplossingen aan te reiken die rekening houden met de randvoorwaarden die het gebouw stelt, de wensen en het budget van de adviesklanten.


Ik wordt vaker dan me lief is gecontacteerd door mensen die "akoestische wonderproducten"  gekocht hebben of die akoestische verbeteringswerken lieten uitvoeren waarvan de beloofde geluidsisolatiewinst uitblijft.  Producten moeten getest zijn om hun doeltreffendheid aan te tonen en het uivoeren van geluidsisolatiewerken vereist dat je als aannemer weet waar je mee bezig bent.


Ik kan niet genoeg benadrukken dat akoestiek niet lichtvaardig mag opgevat worden omdat het zo’n grote impact heeft op zowel de gezondheid als het wooncomfort.


verplaatsingskosten


1,20 €/km  heen & terug vanuit Ruiselede, incl. 21% BTW


De locatie van de woning, de ruimte indeling, de geometrie van de ruimtes, de bouwtechniek, de gebruikte bouwmaterialen,...ieder gebouw is uniek.


De geluidsbronnen die de overlast veroorzaken hebben specifieke kenmerken en ook de bewoners hebben vaak specifieke gevoeligheden.


Tijdens het adviesgesprek probeer ik te achterhalen welk akoestisch comfortniveau de bewoners nastreven. Na een rondgang door de woning blijkt dan snel of het behalen van dit comfortniveau al dan niet realistisch is.


Op basis van de beschikbare ruimte/opbouwhoogte en andere randvoorwaarden bekijk ik welke ingrepen mogelijk zijn om het beste resultaat te bereiken.


Indien geluidsisolatiedokter de tijdens het adviesgesprek voorgestelde verbeteringswerken kan aanbieden bezorgen we u een richtprijs.


Indien geluidsisolatiedokter de werken mag uitvoeren crediteren we de adviesfactuur.

akoestisch advies ≠ productadvies

Advies omtrent de producten die ik verdeel kan perfect telefonisch of per mail en is kosteloos.


Akoestisch advies is daarentegen een betalende dienst om de oorzaken van het probleem te achterhalen en een plan van aanpak op te maken om dit op te lossen. 


het adviesgesprek ter plekke

 • max. +/- 1,5 uur


Na het gesprek ontvang je een kort overzicht van de voorgestelde ingrepen en indien het gaat over werken die wij kunnen aanbieden een offerte.


Uitgebreide verslagen zijn mogelijk en kosten 120 €/verslag.

aanvraag akoestisch advies

 
 
 
vrijstaand
rijhuis
HOB
 
 
 
 
 

korting op de aankoop van akoestische materialen voor adviesklanten die zelf de voorgestelde werken willen uitvoeren  • aankoopbedrag incl. BTW kleiner dan 200 €


  • 5% op de materiaalkosten excl. BTW • aankoopbedrag incl. BTW tussen 200 en 500 €


  • 7,5% van de materiaalkosten excl. BTW • aankoopbedrag incl. BTW  groter dan 500 €


  • 10% van de materiaalkosten excl. BTW • aankoopbedrag incl. BTW groter dan 1000 €


  • 15% van de materiaalkosten excl. BTW