akoestische ondervloer laminaat
Scan Underlay

Acoustic Silence akoestische ondervloer voor laminaatDeze dunne,  maar relatief zware akoestische ondervloer op basis van rubber is uitstekend geschikt voor voor het dempen van loopgeluiden in de zendruimte zelf.


Dankzij de ondervloer wordt het loopgeluid geabsorbeerd in plaats gereflecteerd. Doordat er nauwelijks nog een luchtlaag zit tussen de laminaatvloer en de ondervloer gaat de vloer bij belopen minder "hol klinken".


Als contactgeluidsisolatie die het afstralen van  trillingen in de onderliggende ontvangstruimte moet beperken zijn deze dunne ondervloeren minder geschikt. Met een dynamische stijfheid van van 139 MN/m³ zijn de ondervloeren te stijf om de afstraling van het geluid van voetstappen in de onderliggende ruimte voldoende te reduceren.


De ondervloer isoleert wel contactgeluid , maar niet het laagfrequentie contactgeluid dat door voetstappen gegenereerd wordt. De gewogen contactgeluidsreductie ∆Lw bedraag weliswaar 18 dB. Als we dit contctgeluidsisolatie spectraal bekijken begint de ondervloer pas van de tertsband met middenfrequentie 500 Hz goed contactgeluid te isoleren. Het spectrum van voetstappen ligt afhankelijk van de persoon die rondstapt en zijn schoensel onder in de tertsbanden lager dan  100 Hz.  • De dikte bedraagt slechts 2 mm


  • Gerecycleerd product

akoestische ondervloer Acoustic Silence

Akoestische ondervloer op basis van gerecycleerde autobandenAfmetingen:


  • 10 m x 1 m Materiaal :


90% gerecylceerd rubber + 10% PP, PE, PETPrijs incl. BTW


  • 47,70 €/rol Voorraad

36 rollen

Aanvraagformulier offerte

particulier
bouwprofessional
 
 
 
 
 
 
 
 
 
levering
ophaling
 
 

Akoestische ondervloeren dienen vooral om het loopgeluid te reduceren.


Loopgeluid is het lawaai dat men in de ruimte waarin gelopen waarneemt.  Andere termen die vaak gebruikt worden zijn "bruit de pas",  “drum sound”, “drum noise” of walking noise”. 


Om contactgeluid te isoleren zijn deze 2 mm dikke ondervloeren te stijf. Contactgeluid is het geluid dat men in de onderliggende ruimte waarneemt bij het belopen van de vloer.


Onderstaande video verduidelijkt dit.