garagepoorten

structurele ontkoppeling van garagepoorten

TLG mount

Het elastische materiaal van AMC-MECANOCAUCHO® TLG + Sylomer®  is samengesteld uit twee lagen Sylomer®.


De Sylomer® lagen zijn ingekapseld in een aluminium behuizing waarbij het interne metalen deel in combinatie met de externe behuizing van de moun een voorspanning uitoefent op de lagen Sylomer®.


Het doel van deze voorspanning is om de doorbuiging van het ophangsysteem onder belasting te minimaliseren, waardoor het geschikt is voor toepassingen waar stabiliteit van cruciaal belang is.


De Sylomer® lagen zijn ingekapseld in een aluminium behuizing, en het interne metalen deel in combinatie met de externe behuizing oefent een voorspanning uit op de Sylomer® lagen. Het doel van deze voorspanning is om de doorbuiging van het ophangsysteem onder belasting te minimaliseren, waardoor het geschikt is voor toepassingen waar stabiliteit van cruciaal belang is.


De vorm van de metalen onderdelen beperkt de opwaartse verticale beweging wanneer het akoestische bevestigingselement wordt blootgesteld aan trekbelasting, waardoor de structurele integriteit van het systeem wordt gewaarborgd.


Bovendien maken de anticorrosieve eigenschappen van het aluminium, in combinatie met de olie- en waterbestendigheid van de Sylomer® polyurethaan compound, de TLG + Sylomer® akoestische mount geschikt voor gebruik in buitentoepassingen.


Sylomer® is een microcellulair polyurethaan materiaal dat speciaal geschikt is voor structurele geluidsisolatie.


Aangezien de trillingen verschillende delen moet passeren, elk met zijn eigen akoestische impedantie, wordt een deel van de energie gereflecteerd bij de grens van elke materiaalwissel. 


akoestische impedantie

Hoe hoger het impedantieverschil bij elke materiaalovergang, hoe meer trillingsenergie gereflecteerd wordt en dus hoe kleiner de doorgelaten trillingsenergie zal zijn.


De belangrijkste toepassing voor de TLG + Sylomer® mounts is de isolatie van structuurgeluid op deurframes van parkeergarages, aangezien de trillingen veroorzaakt door het mechanisme  dankzij de mounts geïsoleerd met zeer kleine vervormingen.


TLG + Sylomer mounts worden geïnstalleerd met standaard DIN 6316 klemmen, zoals te zien is in de onderstaande afbeelding:

ontkoppeling garagepoort

Afmetingen:

ontkoppeling garagepoort
ontkoppeling garagepoort

Types TLG mounts

TLG mount

De ingenieurs van AMC Mecanocaucho helpen u graag verder met het uitwerken van de meest geschikte oplossing voor uw project.

Vragen over dit product?