Akustik dB Finder

Akustik dB Finder


Op de website van Akustik www.akustik.com vind je een database terug met de resultaten van zowel alle laboratorium als in-situ testen waarover AMC Mecanocaucho beschikt.


De globale waardes van zowel contactgeluidisolatie als luchtgeluidsisolatie zijn terug te vinden, evenals frequentiespectra en het originele rapport van het laboratorium.


Testrapporten zijn beschikbaar voor diverse voor verlaagde plafonds, zwevende vloeren of een combinatie van verlaagde plafonds met een zwevende vloer. 


De sorteerfuncties maken het gemakkelijk om op te zoeken of de database akoestische rapporten (in-situ of in het akoestisch labo) bevat van gelijkaardige vloer-, wand- of plafondopbouwen die in het project toegepast gaan worden.


Link naar de Akustik dB Finder

Akoestische groothedenDe gebruikte grootheden bij laboratorium tests zijn niet dezelfde als die bij in-situ tests op de werf.


De labo-grootheden geven informatie over de akoestische prestaties van het geteste materiaal of opbouw . Op basis van labo-test kunnen de prestaties van verschillende materialen of opbouwen met elkaar vergeleken worden.


Op de werf schetsen de gebruikte akoestische grootheden een beeld van hoe goed de akoestische prestaties van het gebouw als geheel zijn. De resultaten zijn niet alleen het gevolg van keuzes die bij het ontwerp gemaakt werden maar ook van de kwaliteit van de uitvoering.