Over ons

We helpen je de geluidsisolatie van je woning te verbeteren.

Sinds 2012 ben ik professioneel met geluidsisolatie bezig. Van opleiding ben ik licentiaat in de Handelswetenschappen.

 

In mijn job merk ik dat aannemers en architecten tijdens hun opleiding vaak onvoldoende kennis over bouwakoestiek hebben kunnen opdoen en dat ze vaak advies omtrent geluidsisolatie bij verdelers/fabrikanten van isolatieproducten willen halen.

 

Zelden wordt er bij renovatieprojecten van ééngezinswoningen beroep gedaan op de gespecialiseerde kennis van akoestische consultants.

 

Verdelers en fabrikanten van akoestische isolatie zijn echter in de eerste plaats productverkopers en geen akoestisch adviesbureau waardoor hun advies gebaseerd is op producten die ze in hun gamma voeren.

 

Een advies van geluidsisolatiedokter.be dat vertrekt van een totaaloplossing voor een projectspecifiek probleem verschilt wezenlijk van een advies dat vertrekt vanuit een specifiek product.

 

In de handel worden vaak producten geadviseerd die wel enige akoestische eigenschappen bezitten maar geen geluidsisolatieproduct zijn. Er wordt op de verpakking gegoocheld met enkele akoestische waarden maar commerciële medewerkers ontberen basiskennis bouwakoestiek om deze waarden te kunnen duiden.

 

Nochtans zijn die medewerkers opgeleid om professioneel advies te geven als het gaat over thermische isolatie. Als het over isolatie gaat wordt er meestal niet spontaan aan geluidsisolatie gedacht. Jammer want als de renovatie achter de rug is en de geluidsisolatie blijkt ontoereikend kan dit tot frustratie leiden.

 

Door mijn broer Steven Sucaet (Afgewerkt schrijnwerk) te begeleiden bij geluidsisolatieprojecten waarbij een totaal oplossing aan bouwheer en/of zijn architect werd voorgesteld kreeg ik veel voldoening en werd de kiem voor geluidsisolatiedokter.be gelegd.

 

Ik help je graag om de geluidsisolatie van uw woning te verbeteren.

 

Van diagnose over geadviseerde oplossing en begeleiding bij uitvoering tot positieve feedback van tevreden klanten...

 

"I love it when a plan comes together"

H. Smith

(30 dB is gelijk aan stille achtergrondmuziek in een ruimte)

geluidsmeter


geluidsisolatiedokter.be

Ommegangstraat 6

8755 Ruiselede

info@geluidsisolatiedokter.be

www.geluidsisolatiedokter.be

Copyrights geluidsisolatiedokter.be 2018. All rights reserved.